Eva Praha|Zdravím dnešní vysílání. Čím více inklinuji k vegetariánství.Jsem velká milovnice zvířat a to je hlavní důvod. Kdo jí vepřové, asi neví, jak inteligentní zvíře je prase. Kdo jí hovězí asi neviděl z blízka krávu -její krásné oči. Před několika dny se promital v Praze v kině Oko film o tom, jakým způsobem se zachází se zvířaty v našem velkochovu. Kdo viděl toto tajně nafocené video, asi už nemůže maso konzumovat. Zdravím Vás a informujte se.
daniela|dobry vecer. linku pravidelne tise posloucham,ale tohle tema me zvedlo jak se rika ze zidle.mam pocit,ze je to mezi mladymi moda.muj vnuk neni vegetarian,to bych jeste pochopila,ze neji maso.on je vegan.zadne vajicko,zadne mleko.dokonce ani med.studuje etikety produktu a basti pohanku, vlocky ovesne a pije vodu.hubeny jako lunt.nedomnivam se,ze je to nejoptimalnejsi stravovaci rezim. respektuji to,co taky mohu jineho, je po vš sa ma svuj zivot.ale mili posluchači.ja s tim hluboce nesouhlasim.človek je vsezravec.daniela z prahy
Josef|Dobrý večer. Když jsem se sem před asi hodinou díval, byly tam dva příspěvky, které tu najednou nejsou. Zajímavé je, že tam zůstaly příspěvky Františka, Franze a Sylvy. Ostatně jako pokaždé. V pondělí to bylo to stejné, v neděli taky. Asi opravdu nikdo jiný nepíše. Ještě že tam máte tyto tři Vaše favority. Vidíme, že cenzura funguje, asi nechcete negativní názor. Ještě že ten František denně otravuje. Vy to denně neslyšíte, ale my ostatní ano, celý pořad nanic. Nechcete ho nechat Noční linku konferovat? Je to smutné.
frantisek svaricek|Dobry večer p.jitko a posl.N.L.Moje stravováni je založené na pravidélné domáci stravě.Jím skoro všechno,zeleninu,luštěniny,moučná jídla,maso,nejim houby,smažený květák.Trochu mám problém s libovým masem,když je tvrdy,protože se mě špatně kouše,kvuli umělému hornimu chrupu.Mám taky rád sladke potraviny a ty si dám tak jednou za týden,kvuli cukrovce.Jinak si myslim že je radost pro mě vařit.Ještě jednou vás všechny zdravi František ze zidlochovic a zdravim Pavla ze Zidlochovic.
franz|hrášek, mrkvička, fazulky + zakysaná smetana, nic lepšího neznám, varianty příloh od brambor, rýže, špagety. posypat sýrem, to přece nemá chybu
mohu říct, že mi nečiní problém po celý týden se takto stravovat
nezapomenout na zelený hlávkový salát, minimálbě jednu hlávku jako takovou třešničku
na druhém místě je špenát, přílohy obdobné a ta třešnička zde je vajíčko ve svých možných úprav
uzeniny, maso..... není potřeba
ale 1x za měsíc zahreším a uzené vepřové koleno si na stůl dám, uzená polévka s bramborem a kroupkami je neodmyslitelná
kuřecí v naší domácnosti se již neobjeví, vzhledem k tomu, že se nevyrovná tomu domácímu na které jsme byli zvyklí
takový jsem " vegan " a jak se říká, proti gustu žádný dišputát
vše výše uvedené je důležité, ale haupt, to hlavní je chléb, bez toho so neumím představit žít
tak dobrou chuť, zdraví všechny franz
Sylva|Dobrý večer, lidi...Takový vegan s vlastní zahrádkou...ten se má! Ten bez zahrádky to má značné těžší. Můj známý po syrové zelenině těžce onemocněl...nevím už jaké potvůrky v mrkvi to způsobily...přesto bych veganství nezavrhovala, vždyť si zeleninu upeču nebo uvařím. Mléčné výrobky které mi moc nesvědčí se mi konečně daří nahradit rostlinnými (rýžové mléko). Jenže: Čerstvý žitný chlebík s máslem bez laktózy a s vařeným vajíčkem (od těch "veselejších" slepiček), je přece jen úžasná snídaně k posílení nás seniorů - a nemusí být každý den. Nebo pečivo s máslem a medem z dobrého zdroje...žádný zákusek se tomu nevyrovná, nějakému umělému máslu jsem na chuť nepřišla. Nebo brambory vařené a voňavým máslem maštěné....Veganství je určitě skvělá věc. Mně by se ale líbilo stravovat aspoň občas makrobioticky, ale nechce se mi strávit půl dne vařením oběda...tak si aspoň občas, když jsem ve městě (a mám zrovna důchod) zajdu do makrobiotické restaurace. Mňam!