Dotace pro mikroregion Moravskotřebovska

19. prosinec 2002

Sdružení Mikroregionu Moravskotřebovska a Jevíčska se v příštím roce zaměří na rekonstrukce menších památkových objektů. Finanční prostředky na opravy chce získat z evropského fondu PHARE. Další informace zjišťovala Věra Pavlasová.

Podle slov Miroslava Netolického, jednoho ze zástupců Moravské Třebové ve sdružení, zatím nemají informace jak finančně náročné projekty mohou předkládat. Členové mikroregionu se ale dohodli, že budou prosazovat především opravy menších kulturních památek ve vesnicích a úpravy veřejných prostranství. Jak dodal Netolický, doufají, že při rozhodování o dotacích z fondů Phare, budou stejně úspěšní jako letos, kdy získali peníze z dalšího evropského fondu, tentokrát Sappardu. Ten z větší části financuje dva právě realizovaného projekty mikroregionu Moravskotřebovska a Jevíčska a to rekonstrukci obecního domu v obci Vranová Lhota a úpravy zámku v Jevíčku na společenské centrum.

Moravská Třebová
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.