Dvě ze tří silnic rozkopané. Ze Slatiňan do Chrudimi si řidiči zajedou

17. červen 2019 08:15

Ode dneška musí řidiči v Chrudimi počítat s několika komplikacemi. Největší potíže je čekají hlavně na výpadovce na Slatiňany. Ta je průjezdná jen jedním směrem.

Začíná totiž oprava úseku od železničního přejezdu u sběrného dvora až za chrudimské kasárny. Je to zhruba 900 metrů a práce jsou rozdělené do dvou etap. Pokaždé bude zavřená půlka silnice, aby nebyla nutná úplná uzavírka. Jenže bez omezení se to neobejde, projet se dá jen ve směru na Slatiňany. Z opačného směru a například také na příjezdu od Seče to budou mít řidiči složitější a to až do 25. srpna, kdy by měla oprava skončit.

Objízdné trasy

Pro osobní auta vede objížďka ze Slatiňan přes Vlčnov do Chrudimi. Horší to mají řidiči kamionů, ti by měli využívat trasu Slatiňany, Zaječice, Orel, Chrast a přes Hrochův Týnec do Chrudimi, to je zajížďka přibližně 25 kilometrů. A do Chrudimi nebude možné jet ani po silnici od Seče kolem technických služeb.

Silnice I/37 mezi Chrudimí a Slatiňany je v rekonstrukci

Ale problémy jsou i na další silnici, kterou by mohli řidiči při objížďce využít. Jako záložní trasu z Chrudimi do Slatiňan nejčastěji lidé využívají silnici kolem chrudimské nemocnice. Jenže ta je teď kvůli opravě chodníků také zavřená. Ode dneška už se tam projet dá, ale jen kyvadlově. Na staveništi bude semafor a řidiči tak musí počítat se zdržením i tam.

Omezení potrvá až do konce srpna. Nová silnice bude stát skoro 20 milionů korun.

Mapa: Ze Slatiňan do Chrudimi po silnici I/37 nedojedete. Možností, jak uzavřený úsek objet, je několik. Doporučená objížďka pro osobní automobily vede přes Vlčnov.

Spustit audio

Související