Úsekové radary v Chrudimi nebudou. Město nakoupí přenosná měřidla

6. květen 2019 11:10

Chrudimský plán na pořízení úsekových radarů skončil u ledu. Řidiči ale jásají předčasně. Rychlost se totiž ve městě kontrolovat bude. A to hned na několika místech.

Úsekové radary prosazovalo předchozí vedení města a příprava začala asi před dvěma lety. Původně měla být pod kontrolou silnice kolem nemocnice ve směru na Slatiňany, kde testovací měření skutečně potvrdilo časté překračování rychlosti. Jenže start se pořád odkládal a současná radniční koalice plán odložila úplně. Na stole je jiná varianta, jak říká místostarosta Chrudimi za Piráty Pavel Štěpánek.

„V praxi jsme převzali model z Hlinska, takže budeme mít u silnice takové bedny, do kterých budou umisťována měřící zařízení. Mezi dvěma bednami se bude střídat jedno měřící zařízení, takže řidič nebude vědět, kde se zrovna měří.“

Interaktivní mapa: Klikněte pro podrobnosti.

Vybráno je celkem pět míst a jsou to opravdu problémové úseky, kde řidiči nejvyšší povolenou rychlost často překračují. Na seznamu je třeba část městského okruhu u plynáren, výjezd z Chrudimi na Topol, silnice u základní školy Dr. Malíka nebo stanoviště u prodejny zmrzliny v Markovicích.

Město musí nejdřív nakoupit potřebnou techniku a vybavení. Radnice by chtěla celý systém zprovoznit příští rok.

Spustit audio

Související