Herečka Klára Issová a režisér Filip Renč jsou Na větvi s Halinou

9. prosinec 2017

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou". Každé druhé pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad, vždy od 18. hodin. V pondělí 11. prosince 2017 byli hosty pořadu herečka Klára Issová a režisér Filip Renč.

Herečka Klára Issová se narodila české matce a otci pocházejícímu ze Sýrie. Jejím bratrem je fotograf Salim Issa, sestřenicí česká herečka Martha Issová.

Vystudovala hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, kde získala titul DiS. a nastoupila do stálého angažmá v pražském Divadle pod Palmovkou. Ve filmech, filmech pro televizi a televizních seriálech hraje od roku 1995.

02971567.jpeg

V roce 1997 získala Českého lva za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za ztvárnění Veroniky ve filmu Nejasná zpráva o konci světa, dále byla v roce 1995 nominována na Českého lva v kategorii nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli za film Indiánské léto a v roce 2000 ve stejné kategorii za film Anděl Exit.

Díky výborné znalosti angličtiny a také talentu získala role v několika zahraničních filmech, které se točily v ČR, jako např. Johanka z Arku, Duna a Děti Duny, Deník Ann Frank a dalších. V červnu 2005 točila v Londýně britský seriál Rose and Maloney.

Je členkou Divadla pod Palmovkou, kde vytvořila role např. v inscenacích Amadeus, Výstřely na Broadwayi, Ubohý vrah, Pohled z mostu, Kean. Hraje také v A-studiu Rubín v inscenacích Služky a Veřejné oko, ve vlastní produkci.

V roce 2005 se objevila v roli Panny Marie ve filmové pohádce Anděl páně v režii Jiřího Stracha.

Režisér Filip Renč je synem spisovatele a režiséra Ivana Renče a vnukem básníka Václava Renče.

Herec, scénárista a režisér Filip Renč

U filmu začínal jako dětský herec, po absolvování gymnázia studoval katedru dokumentární tvorby na pražské FAMU. Během studií na sebe upozornil pozoruhodnými dokumenty (mj. hlavní ceny na festivalu světových filmových škol v Mnichově v letech 1987 a 1988 za snímky Zapadákov a Srdíčko) a s velkou odezvou se setkal i jeho celovečerní režijní debut Requiem pro panenku (mj. hlavní cena na festivalu Fórum v Bratislavě).

S velkým úspěchem se věnuje i tvorbě videoklipů (ceny české resp. slovenské Akademie populární hudby za videoklipy k písničkám Láska je láska, Zahrada rajských potěšení, Medvídek, Ona je Madona) a reklamních spotů (mj. Mazda, Dobrá voda, Nestlé, Danone, Sazka, Allianz).

Muzikál Rebelové se stal čtvrtým nejnavštěvovanějším filmem roku 2001, získal dva České lvy, Cenu diváků na festivalu FINÁLE v Plzni, hlavní cenu Zlatý střevíček na mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně a hlavní cenu Křišťálovou vázu na Dětském filmovém a televizním festivalu Oty Hofmana v Ostrově nad Ohří.

Adaptace úspěšné knihy Michala Viewegha Román pro ženy získala Českého lva 2005 pro divácky nejúspěšnější film roku. Film získal Cenu diváků na festivalu Finále Plzeň 2005, Hlavní cenu za český film na 3. festivalu evropských filmových úsměvů v Mladé Boleslavi, na festivalu Novoměstský hrnec smíchu 2005 Cenu diváků Novoměstský hrnec smíchu, Cenu za mužský herecký výkon pro Marka Vašuta a Cenu za výtvarný počin pro Filipa Renče.

Dne 28. října 2014 získal od prezidenta republiky medaili Za zásluhy I. stupně.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.


Zvětšit mapu

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio