Na větvi s Halinou jsou zpěvačka Hana Křížková a herec Ondřej Rychlý. Skvělá zábava zaručena

9. duben 2023

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů Na větvi s Halinou. Tentokrát Halina přivítala zpěvačku Hanku Křížkovou a herce Ondřeje Rychlého. Poslechněte si záznam setkání v Lázních Bělohrad.

Herečka a zpěvačka Hana Křížková se poprvé na profesionální scéně objevila na hostování ve skupině Metronom roku 1982. Dále také nějakou dobu působila na hudební scéně spolu se zpěvákem Karlem Černochem.

Čtěte také

Hrála ve dvacítce muzikálů, ale poslední desku věnovala šansonu. A to se v mládí věnovala ještě volejbalu a kanoistice. K vodě jí to ale teď tolik netáhne. Nezpívá ve sprše, ale v autě.

„Ráda cvičím v autě. Zpívám a zpívám, někdy se na křižovatkách lidé diví,“ prozradila na sebe Hanka Křížová. Herečkou a zpěvačkou chtěla být už odmala. V džungli populární hudby uspěla sama, bez manažera, protekce a známostí.

Talent prý zdědila po rodičích. Tatínek hrál na několik nástrojů a dirigoval divadelní orchestr v Písku. Tam poznal maminku, která v divadle hrála a taky krásně zpívala. Všechny oslavy se tak v rodině odehrávaly s muzikou „Rodinná pohoda asi přispěla k tomu, že se na život dívám s optimismem.“

Drákula byl první

Muzikály jsou velkou kapitolou života Hanky Křížkové. „Pochopitelně vzpomínám na Drákulu, protože to byl první muzikál. Hrál se každý den.“ V Krysařovi zase vytvořil Dan Landa postavu přímo na ni. „Mám ráda i muzikály na ledě. Dělali jsme Mrazíka, kde jsem hrála Marfušu.“

Hanka Křížková si najde čas i na odpočinek. „Ráda si sednu s přáteli u vínka, u grilu. Vyjdu do lesa. Jsem velká houbařka. Jinak relaxuji u kytiček.“

Herec Ondřej Rychlý

Herec Ondřej Rychlý je synem herečky Pavly Vojáčkové a herce a moderátora Petra Rychlého. V mládí byla jeho velkou vášní hudba i divadlo. Od dětství studoval hru na klavír, ale nakonec se vydal ve šlépějích svých rodičů, i když k hudbě se stále častěji vrací.

Čtěte také

Absolvoval Hudebně dramatické oddělení pražské konzervatoře a během studia začal hostovat v několika divadlech v Praze, nejčastěji v Divadle Na Vinohradech. V roce 2014 nastoupil do Divadla J. K. Tyla v Plzni, kde vyjma činoherního angažmá skládal scénickou hudbu k tamním inscenacím.

Je spoluzakladatel filmové agentury FastFilms s.r.o., kde pracuje jako kreativec a režisér.

Je často obsazován v dabingu či v rozhlasových hrách. Zahrál si např. v seriálu Modrý Kód na TV Prima.

Halina Pawlowská

Spisovatelka, scenáristka, publicistka, vydavatelka, moderátorka Halina Pawlowská má jedinečný dar dělat z chyb přednosti a pohotově reagovat na poptávku trhu. Své kypré půvaby a šarm umocňuje nezaměnitelným humorem a odzbrojující sebeironií, pro kterou ji ženy milují a muži obdivují.

V talkshow Na větvi s Halinou přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.

autoři: Halina Pawlowská , baj
Spustit audio

Související