Hokejista Rolinek na vlastní žádost skončil v Pardubicích

9. říjen 2019 16:30

Hokejový útočník Tomáš Rolinek skončil v Pardubicích. S posledním týmem extraligy rozvázal kapitán mistrů světa z roku 2010 kontrakt na vlastní žádost. Klub potvrdil konec spolupráce na svém webu.

Devětatřicetiletý Rolinek se do Pardubic vrátil před čtyřmi lety. Přestože nosil kapitánské "céčko" na dresu, nevešel se po dvou úvodních porážkách už ve 3. extraligovém kole a zápasu v Litvínově do sestavy. Spekulovalo se o jeho neshodách s koučem Ladislavem Lubinou, který byl ale v sobotu odvolán.

Od duelu na severu Čech už Rolinek dres Dynama neoblékl. Doléčoval zranění, generální manažer Východočechů Martin Sýkora nicméně ujišťoval, že Rolinek zůstává i nadále členem mužstva.

"S Tomášem a jeho agentem jsme řešili návrat do týmu. Nicméně přišlo z jeho strany rozhodnutí ukončit kontrakt. Děkuji mu za odvedenou práci pro klub a přeji mu, aby se mu v budoucnosti dařilo," uvedl sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka.

Rolinek odehrál za Pardubice 565 utkání. V roce 2005 s nimi vybojoval titul. Vedle toho hrál extraligu také za Spartu, Liberec a Litvínov. Okusil také Kontinentální ligu v barvách Magnitogorsku a Ufy. Ze světových šampionátů má kompletní sbírku medailí.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související