Jak vařit zajímavě i chutně z luštěnin

Je období půstu, a tak se kulinář Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování zaměří na luštěniny. Nabídne recepty na sekanou z čočky, cizrnové krokety, fazolový burger a mnoho dalších nápadů jak vařit zajímavě i chutně z luštěnin.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Recepty z luštěnin – sladký hrachový nákyp, fašírka, pomazánka

    Luštěniny obsahují kvalitní živiny, jsou hodnotnější i levnější než maso. Pokud si je zvykneme konzumovat častěji a v menším množství, nepřinesou nám ani zažívací potíže.

  • Fazolové krokety

    Hledáte zajímavou přílohu k jídlu, navíc ještě v trochu zdravější variantě? Zkuste krokety z bílých fazolí podle Petra Stupka. Chutnají i samotné, třeba jako předkrm.

  • Čočka po indicku

    Závan Orientu může ozvláštnit vaše každodenní vaření. Kulinář Petr Stupka nabízí tip na vegetariánský pokrm z čočky, který je zdravý, levný a tělu dodá kvalitní živiny.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.