Jak zůstat krásná i po probuzení

24. únor 2016

Jestliže brzy ráno vpadnete bez ohlášení ke své přítelkyni do ložnice a její tvář je krásně nalíčená i svěží, jako by za sebou měla dvouhodinový pobyt v koupelně, pak není pochyb...vaše kamarádka má permanentní make-up a její půvab je nestíratelný!

Technikou permanentního make-upu, kterému se také říká permanentní tetování, trvalý make-up, či trvalé líčení, si můžete nechat zdokonalit a zvýraznit obočí, oči i rty. A zůstanete krásná bez malování i v sauně, či bezprostředně po potápění v moři. Největší předností permanentního make-upu je samozřejmě jeho dlouhodobý efekt. Také se používá při korekcích některých nedostatků ve tváři.

Permanentní make-up

„Jedná se o mikroimplantaci pigmentu speciálním přístrojem do vrchní vrstvy pokožky. Nic se nenastřeluje, ani se nic z obličeje neodstraňuje, jak se obávají některé zákaznice.“ Řekla nám pardubická kosmetička Dana Voženílková. Velmi efektní je aplikace permanentního make-upu na obočí, oči (linkou na horním i dolním víčku) a rty (konturou nebo barevnou úpravou celé jejich plochy včetně stínování). Používají se pouze lehká barviva na přírodní bázi, která se postupně přirozeným způsobem odbourávají.

Permanentní make-up je vhodný pro ženy, které
  • se nerady líčí nebo jim líčení činí potíže

  • rády sportují a líčení je zatěžuje

  • nosí brýle či kontaktní čočky a líčení je pro ně obtížné – vidí špatně na blízko

  • jsou alergické na kosmetické přípravky a líčidla – v poslední době takových žen podle kosmetičky Dany Voženílkové přibývá

  • chtějí, aby jejich obličej vypadal stále upraveně a svěže

  • mají drobnou kosmetickou vadu, například jizvu v obočí, nebo na rtech


Hned po zákroku neočekávejte zázraky

Celý zákrok trvá asi dvě a půl hodiny, pokud se žena rozhodne pro permanentní make-up obočí, očí i rtů. Ale není to vždy potřeba. Nejdůležitější bývá zvýraznění obočí, které udělá s obličejem divy, což si málokdo uvědomí. Ale pozor. Žena bezprostředně po zákroku nebývá příliš krásná. Barvy jsou velmi výrazné a trvá tři až čtyři dny, než se přizpůsobí pokožce. Proto je dobré zůstat po zákroků pár dnů doma a počkat na správný výsledný efekt.

Pokud není zákaznice spokojená s svým vzhledem, dá se permanentní make-up z obličeje odstranit bez následků.

Jak nám řekla pardubická kosmetička Dana Voženílková, technikou permanentního make-upu se také mohou tzv. zrekonstruovat prsní dvorce, které byly poškozeny nebo odstraněny chirurgickým zákrokem. Totéž platí o vybarvení jizev na viditelných místech těla.

autor: jsl
Spustit audio