Věk: ročník 1969
Proč jste si vybrala práci právě v rozhlase? Protože mě příroda obdarovala schopností komunikovat s lidmi a navíc mám – pokud mohu sama sebe posoudit – poměrně optimistickou povahu. Snad to funguje…
Dosavadní kariéra: Pedagogická fakulta mi dala hlavně jazykové a hudební vzdělání. Krásná byla práce s dětmi na Základní umělecké škole. Také působení v soukromém rádiu hned po revoluci pro mě bylo velkým poučením. A jak to v naší profesi bývá, s přibývajícími zkušenostmi jsem si dovolila ucházet se o práci v rozhlase. V tom pardubickém působím od jeho vzniku v roce 2002.
Pracovní náplň: Kromě vysílání jsem autorkou několika rubrik, což osvěžuje mou pracovní náplň. Komu se podaří vystoupat až k hodinám pardubického zámku, sledovat výrobu bonbónu z rakytníku nebo si pravidelně dávat rande s herečkou Pavlínou Filipovskou, či spisovatelkou Irenou Fuchsovou.
Zájmy a záliby: Možná to zní omšele, ale mám to štěstí, že moje práce patří mezi mé velké koníčky. Proto v ní trávím poměrně dost času. Ale ne tolik, abych si neudělala čas na rodinu, přátele a „můj“ les, kam tak ráda chodím.
Všechny články
-
Kdo jsou andělské děti? Jak velká je naděje na jejich úspěšnou léčbu?
Angelmanův syndrom je genetické onemocnění. Malí pacienti, kterým se také říká Andělské děti, mají epileptické záchvaty, poruchy spánku, což ovlivňuje celý chod rodiny.
-
Od hermelínu ke křečkům. Kožešník z Hlinska udržuje pomalu zanikající řemeslo
Kožešnictví je řemeslo s bohatou tradicí. Velký vzestup zažili kožešníci za první republiky, kdy si kožichy ze sobolů, norků nebo činčil mohly dovolit lidé z vyšších kruhů.
-
Klobásy, ryba, salát, cukroví…hřešíte o Vánocích? Vyvažujte přeplněný žaludek bylinkami
Na zlepšení trávení pomáhají hořké byliny. Mají to i v názvu: zeměžluč nebo hořec. Tyto bylinky se používají v různých koncentrátech nebo tinkturách na podporu trávení.
-
Víte, co je kadidlovník? V podobě pokojovky naplní byt vůní Vánoc
Vůně vánoc, to není jen skořice, vanilka nebo hřebíček, ale také kadidlo. Věděli jste, že kadidlo je vlastně pryskyřice, která se získává z keře nebo stromu?
-
Jak si nepokazit Vánoce? Udělejte si plán, mluvte s rodinou o svých představách
Jste naštvaní, protože ostatní členové s vámi nesdílejí potřebu předvánočního úklidu, pečení či nákupů? Připadáte si na všechno sami? Udělejte si plán dřív, než vybuchnete.
-
Více než pětikilového pstruha dostal na jemný prut. Pro rybáře z Vysočiny to byl rekordní úlovek!
Rybáři si v posledních letech svého koníčka užívají po celý rok. Podle Oty Gutwirtha z Rybářského sdružení Vysočina Polička je velkou výhodou kvalitní oblečení.
-
Brdoch, hasačert, namrskovačka i smetiprach. Zapomenuté pojmy oživuje Mlynářský slovník
Víte, kdo byl smetiprach neboli prášek? Byl to mlynářský učeň, který žil s ostatní chasou v šalandě a spal na brdochu. Při práci používal mimo jiné namrskovačku.
-
Tipy na víkend: do Pardubic na polévku i Blešírek, do Litomyšle na floristickou výstavu
Kam o víkendu? Zveme vás na vánočně vyzdobený hrad Rychmburk a na zámku v Hrochově Týnci si můžete připomenout staré časy i vánoční zvyky.
-
Vánoční tipy: Jak na měkké perníčky? A proč je lepší ořechy nastrouhat místo mletí?
Jak to udělat, aby byly perníčky hned po upečení měkké? Tak právě tohle téma je v předvánočním období jedním z nejvyhledávanějších na sociálních sítích.
-
Vyzkoušejte bramborový salát na růžovo. S červenou řepou chutná skvěle!
Naši předkové žili mnohem více v souladu s přírodou. Hlavně na venkově museli vyžít z toho, co si vypěstovali. Mezi běžné suroviny patřila kořenová zelenina i červená řepa.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »