Jaké je to být obětmi teroristického útoku

25. červen 2004

Pardubičtí školáci si dnes vyzkoušeli, jaké je to být obětmi útoku teroristů. O co šlo - bezpečnostní rada kraje rozhodla o uspořádání taktického cvičení všech složek integrovaného záchranného systému s tématem teroristického útoku, při kterém byli občané zasaženi chemickými a biologickými látkami. 20 žáků základní školy Štefánikova tak absolvovala celou proceduru, kterou by museli lidé v případě skutečného napadení projít. Smysl cvičení vysvětlije tajemník bezpečnostní rady města Jiří Kyncl.

"Toto cvičení bylo připravováno zhruba dva měsíce a uskutečnilo se na základě usnesení třetího jednání bezpečnostní rady statutárního města Pardubic. Toto téma bylo vybráno z jednoho důvodu, protože tato problematika nebyla ještě do takovéto hloubky složkami integrovaného systému nacvičována a právě protože při zásazích takového typu jsou určité odlišnosti nebo výjimky proti běžným zásahům třeba na jiné nebezpečné látky, tak bylo doporučeno, aby takové cvičení proběhlo."

Cvičení protichemické jednotky
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.