Kamerový systém v Ústí nad Orlicí byl spuštěn

6. leden 2005

Do plného provozu byl spuštěn kamerový systém v Ústí nad Orlicí. Městská policie má tak k dispozici šest kamerových bodů. Pokračuje redaktor Jiří Flídr.

"Zkušební provoz byl zahájen již 1.prosince minulého roku, policisté tak měli možnost po celou dobu systém vyzkoušet a seznámit se s celou technologií. Záznamové zařízení je digitální, kamery mají třiadvacetinásobné přiblížení, dá se říci, že je to velice solidní průměr. Museli jsme samozřejmě vycházet z cenových možností jak města tak i ministerstva. Kamerové body jsou instalovány jako pevné, ale přenosové trasy jsou provedením mikrovlného přenosu. V případě, že zjistíme, že je nezbytné reagovat na místní situaci, tak jsme schopni během dnů tyto pevné kamery instalovat do jiné lokality."

bezpečnostní kamera
autor: FLY
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.