Karosa: rekordní obrat!

29. duben 2003

Největší český výrobce autobusů - Karosa Vysoké Mýto - směřuje i letos k rekordnímu obratu. Svědčí o tom zvyšující se poptávka po autobusech ve všech důležitých terirotriích. Podrobnosti doplnil obchodní ředitel Karosy Petr Rusek:

"Karosa Vysoké Mýto prodala v roce 2002 za první tři měsíce 199 vozů a v letošním roce 2003 se nám podařilo prodat 281 vůz. Meziroční nárůst prodeje za první čtvrtletí dělá téměř 23 procent. Hlavními teritorii jsou samozřejmě Francie, kam se nám daří dodávat školní autobusy. V České republice se nám podařilo zvýšit prodej meziročně, rovněž na Slovensku se nám podařilo zvednout prodej meziročně v prvním kvartálu a výrazný vzestup prodeje zaznamenali také na východních trzích, to znamená v zemích bývalého Sovětského svazu. My jsme samozřejmě až takhle prodej neplánovali. Výsledek je dobrý a mile nás překvapil."

vysoké mýto
autor: STR
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.