Každé počasí je vhodné na běh a hlavní je radost z pohybu, říká běžecký trenér Jiří Mašek

29. březen 2023

Také s prvními slunečními paprsky začínáte přemýšlet o tom, že začnete běhat? Od pravidelného pohybu mnohdy zbytečně odradí některé začátečnické chyby. Kterých chyb se vyvarovat, jak tělo na běh připravit a hlavně jak u běhu vydržet, nám do studia přišel poradit běžecký trenér a vodič Jiří Mašek.

Sám se sportu věnuje od útlého dětství a snaží se k běhu (se správnou technickou) přivést co nejvíc lidí. V roce 2015 stál u projektu Tempo Makers, běžecké vodičské skupiny. Jak přesně vodiči běžcům při závodu pomáhají? Proč mnohdy fyzická připravenost nestačí a důležitá je také psychika? A podařilo se mu už někoho z běžeckých začátečníků dovést až k úspěšnému zvládnutí maratonu? Poslechněte si celý rozhovor!

Běháte pravidelně a chtěli byste vyzkoušet půlmaraton? Jiří Mašek je také jedním z hlavních organizátorů Půlmaratonu Plzeňského kraje. 8. ročník proběhne v sobotu 22. dubna 2023 (start a cíl závodu v areálu Škodaland v Plzni - Liticích). Součástí půlmaratonu jsou i další doprovodné běhy – OMEXOM krajská desítka, krajská pětka a dětské závody.

Spustit audio