Krkovička na medu

Pondělní recept potěší milovníky masa. Originální je v něm spojení slané a sladké chuti. Apetýt pro vás má krkovičku na medu.

Budete potřebovat:

  • 4 plátky vepřové krkovice
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek: oregano, tymián, rozmarýn
  • 1 cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 250 ml černého piva

Postup:

  1. Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
  2. V misce zatím smícháme horčici, med, olej a bylinky.
  3. Cibuli a česnek rozprostřeme na dno pekáčku.
  4. Osolené a opepřené maso položíme do pekáčku a potřeme medovou směsí.
  5. Podlijeme trochou piva, přiklopíme alobalem a dáme do rozehřáté trouby.
  6. Po 20 minutách teplotu stáhneme na 170 stupňů a pečeme ještě hodinu a půl.
  7. Podle potřeby podléváme a maso i obrátíme.
  8. Na posledních 20 minut sundáme alobal a zesílíme teplotu na 200 stupňů.
  9. Podáváme nejlépe s bramborami nebo čerstvým chlebem.

Související

  • Zapečená cuketa s nivou

    V pátečním Apetýtu vybíráme z receptů bez masa. Dnes sáhneme po cuketě. Počátky jejího pěstování a zpracování sahají až do sedmi tisíc let před naším letopočtem.

  • Kuře v peřince

    Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.

  • Gyros z tempehu

    V pátečních apetýtových receptech pro vás máme opět jeden vegetariánský tip. Potřebovat budete tempeh, tedy produkt ze sojových bobů, který chutná jako maso.