Krkovička na medu
Pondělní recept potěší milovníky masa. Originální je v něm spojení slané a sladké chuti. Apetýt pro vás má krkovičku na medu.
Budete potřebovat:
- 4 plátky vepřové krkovice
- 2 lžíce hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek: oregano, tymián, rozmarýn
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- 250 ml černého piva
Postup:
- Předehřejeme troubu na 200 stupňů.
- V misce zatím smícháme horčici, med, olej a bylinky.
- Cibuli a česnek rozprostřeme na dno pekáčku.
- Osolené a opepřené maso položíme do pekáčku a potřeme medovou směsí.
- Podlijeme trochou piva, přiklopíme alobalem a dáme do rozehřáté trouby.
- Po 20 minutách teplotu stáhneme na 170 stupňů a pečeme ještě hodinu a půl.
- Podle potřeby podléváme a maso i obrátíme.
- Na posledních 20 minut sundáme alobal a zesílíme teplotu na 200 stupňů.
- Podáváme nejlépe s bramborami nebo čerstvým chlebem.
Související
-
Zapečená cuketa s nivou
V pátečním Apetýtu vybíráme z receptů bez masa. Dnes sáhneme po cuketě. Počátky jejího pěstování a zpracování sahají až do sedmi tisíc let před naším letopočtem.
-
Kuře v peřince
Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.
-
Gyros z tempehu
V pátečních apetýtových receptech pro vás máme opět jeden vegetariánský tip. Potřebovat budete tempeh, tedy produkt ze sojových bobů, který chutná jako maso.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.