Kulturní echo

19. červen 2008
Panorama

V sobotu ve 14 hodin zahajuje v Plzni Doubravce na louce u sv. Jiří Hudební rej. Vystoupí mimo jiné skupiny B.A.M. , originální folkrocková sestava Neboysa , skupina Petr Mach pokřtí nové CD, zahraje skupina T 4, Radim Hladík a Blue Effect Unplugged. Mezi hosty budou i dvě skupiny z Bavorska

S O B O T A
Opera Bedřicha Smetany Dvě vdovy má v 19 hodin premiéru ve Velkém divadle v Plzni.

V Komorním divadle začíná v 16 hodin vystoupení žádů baletní školy

HUDBA

Jazzovým festivalem slaví desetiletí své existence bezbariérový dům Exodus v Třemošné. Mezinárodní festival jazzu a bigbandových orchestrů pokračuje druhým dnem od 10 hodin komponovaným pořadem Jak se dělá jazz a zahrají jazzová uskupení ZUŠ Třemošná. Odpoledne ve 14 hodin festival pokračuje Rokycanským big bandem, Třemošenským laskavým orchestrem Tremolo a vyvrcholením festivalu budou koncerty jazzového saxofonisty Tony Lakatoše s Jazz triem a Petera Lipy s Blues bandem. Na vedlejší scéně zazní ještě world music dua Telemark a Saxofonový kvartet.

Klášterní Slunovrat Kladruby začíná v 19,30 koncertem meditační hudby Oldřicha Janoty. Ve 20,30 se na nádvoří představí skupina Corchen a na 21,30 jsou plánovány souboje a ohňové představení v podání keltské divadelní společnosti Vousův Kmen.

9. ročník hudebně-divadelního festivalu Holostok probíhá v Holostřevech na Tachovsku . Na sobotní dopoledne jsou připraveny rockové pašije, poté zahraje kapela Čtvrt na osm. Po obědě vystoupí Divadlo v Boudě a Touch of Gospel a další kapely. V neděli akci zakončí bohoslužba. Součástí jsou doprovodné hry pro děti i dospělé a tvůrčí dílny

AKCE

Devátý Den Radnic můžete navštívit už od 9 hodin. Součástí celodenní akce je vystoupení mažoretek, hudebních skupin. V 10,30 je k vidění živý obraz z historie Radnic na místní faře.

Na Horním hradě bude v 11 hodin zahájen Den s Lesy České republiky, aneb Dětský den v zeleném. Kdo sem přijede, může absolvovat lesní naučně - poznávací stezku s řadou zastávek. N E D Ě L E
Velké divadlo v Plzni patří od 19 hodin opeře - konkrétně jednoaktovkám Španělská hodinka a Sestra Angelika



V Komorním divadle má v 19 hodin derniéru balet Peer Gynt.

Tajemný hrad v Karpatech sehraje kladenské divadlo na scéně divadla v Sokolově v 19 hodin.

HUDBA

Vivaldi, Telemann, Ravel a další skladatelé jsou na programu Nedělního podvečera od 18 hodin v kostele Všech svatých v Plzni na Roudné. Hrají na flétnu Markéta Kapustová, na fagot Václav Kapusta a virginal Monika Kudrnová

Puella Trio - ve složení Terezie Fialová - klavír, Eva Karová - housle a Markéta Vrbková - violoncello - zahraje ve 20 hodin hudbu Brahmsovu, Beethovenovu, Dvořákovu a Sukovu na zámku Manětín.

Izraelská skupina (Hava Nagillah) vystoupí v 18 hodin na koncertě na nádvoří hradu Rabí.

Po čtyřech letech navštíví Plzeňský kraj anglo-americká rocková skupina Blackmore's Night, jejíž tvorba je inspirovaná renesancí. S originální formací se můžete potkat na zámeckém statku Býkov u Plzně ve 20 hodin.

Cyklus Hudba v synagogách plzeňského regionu pokračuje Komorním večerem Josefa Suka ve Velké synagoze v Plzni. Účinkují houslisté Josef Suk a Miroslav Vilímec, klavírista Vladislav Vilímec, na violu hraje Karel Ultermüller a na violoncello David Niederle. Začátek je v 19 hodin.
autor: Eva Kačánová
Spustit audio

Více z pořadu