Lanškroun prodá pozemek s přírodním kluzištěm

27. únor 2003

Zastupitelé Lanškrouna schválili prodej pozemku, který patří městu, a na němž je v současné době přírodní kluziště. Plocha má rozlohu šest tisíc metrů čtverečních a původně na ní chtěla radnice vybudovat nový zimní stadion. Jak zjistila Věra Pavlasová, nejnižší částka, kterou město za pozemek požaduje, je 13 milionů korun.

Po rozhodnutí zastupitelstva o prodeji zmíněné lokality musí město přistoupit k celému procesu stavebního řízení v souvislosti s výstavbou kryté haly znovu. Nicméně to podle slov místostarosty Jana Šebrleho neovlivní realizaci záměru, pouze se přesune do jiné části města. S výstavbou začnou lanškrounští letos v srpnu a to v lokalitě za Střelnicí. V rozpočtu vyčlenili zastupitelé na první etapu stavebních prací na tomto sportovním areálu dvacet milionů korun a navíc přidají i ty finanční prostředky, které utrží radnice z prodeje svého pozemku, tedy nejméně 13 milionů. Jak mi potvrdil místostarosta Šebrle, zájem o něj je. A město ho prodá tomu žadateli, který nabídne více.

lanškroun
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.