Léčba obezity aneb jezte!

14. leden 2012

Mnohdy prý není vidět, že jme obézní či máme nadváhu. Kdo je obézní? Jaké potraviny, jaké množství máme jíst. Pro práci s klientem MUDr. Zuzana Kala Grofová používá mentální mapu. Tvoří ji pro každého jedince.

Dosud se preferuje jednotná výživa k určité indikaci, MUDr. Kala Grofová svými výzkumy potvrdila nutnost vycházet z individuality pacienta. Pacient nesmí pociťovat hlad. MUDr. Z. Kala Grofová učí správně jíst s tolerancí potravin. Jsme všežravci.

Pokud tloustneme, nemusí být správné složení střevní flory. I ta reaguje na průmyslové potraviny. Léčba obezity neznamená jen omezení v jídle.

Pořad vznikl za podpory projektu „Podpora odborného vzdělávání a rozvoje vědeckovýzkumného týmu Centra materiálového výzkumu Pardubice“.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR.

autor: DAV
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.