Ledovka nebo náledí?

14. leden 2016

Víte, jaký je rozdíl mezi ledovkou a náledím? Jaké jsou lyžařské podmínky ve střediscích Pardubického kraje? Chcete se dozvědět, jak udržují ledovou plochu v pardubické Tipsport aréně? Nalaďte si ve čtvrtek 14. ledna Klouzavý den Českého rozhlasu Pardubice.

Rozdíl mezi ledovkou a náledím

Meteoroložka České televize a moderátorka Českého rozhlasu Pardubice nám připomněla, v čem je rozdíl mezi ledovkou a náledím. Podle ní jde v prvé řadě o nebezpečnost jednotlivých jevů. Mnohem nebezpečnější než náledí je ledovka. Ta totiž vzniká tak, že déšť padá na podchlazený zemský povrch a tam zmrzne.

Co dále nabídne ve vysílání Klouzavý den?

Litomyšl slaví osmdesátiny svého hokejového klubu. Pozveme vás na výstavu, která se tomu věnuje. Naše reportérka Tereza Brázdová nabídne reportáž ze ski-resortu Dolní Morava, abychom zjistili, jak se tam lyžuje. V Radioporadně se budeme věnovat údržbě našich lyží. Přivítáme totiž odborníky na zimní vybavení Jana Draštíka a Jiřího Ruffera. A slovo dostane i pardubický rodák, brankář Dominik Hašek. Téma? Hokejový puk.

Alena Zárybnická ve studiu
autor: nov
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.