Letohrad bude mít novou čtvrť. Pozemky nad Bažantnicí jsou rozprodané

27. duben 2018 07:00

Letohrad bude mít zanedlouho novou čtvrť. V lokalitě Nad Bažantnicí teď panuje čilý stavební ruch. Zájem o volné parcely překvapil i samotnou radnici a ta proto chystá připravit pro výstavbu další pozemky. V Letohradě tak vzniká doslova na zelené louce nová městská část.

Některé parcely jsou obsazené a na místě jsou rozestavěné domy, někde dělníci kopou základy. „Musím říct, že mě překvapilo, že k dnešnímu dni jsou všechny pozemky pro výstavbu rodinných domů, a bylo jich 47, prodány,“ říká starosta Letohradu Petr Fiala.

Většina parcel je určených pro samostatné rodinné domy. „V první etapě je zasíťováno 12 pozemků pro řadové domy, tam zatím žádný zájemce nebyl a my budeme uvažovat jak s tím dál. Jsou tam i tři velké pozemky pro bytové domy. Z nich jeden je z poloviny prodán a druhá půlka je rezervována,“ říká starosta.

Stavební pozemky na okraji Letohradu se prodaly velmi rychle

Cena za metr čtvereční byla pro všechny zájemce stejná. Kvůli nečekaně velkému zájmu radnice připravuje druhou etapu a nabídne k prodeji další pozemky.

Ve Svítkově vznikne sto nových stavebních parcel

Výstavba rodinných domů (ilustrační foto)

Nadace pro rozvoj města Pardubic připravuje velký rozvojový projekt západní části Svítkova. Scelila rozsáhlé pozemky, které chce po vybudování inženýrských sítí a přístupových komunikací prodat zájemcům o výstavbu rodinných domů.

„V tom území nám zůstala část pozemku při valu a střed nezainvestován a tam je dalších třicet budoucích pozemků pro rodinné domy. Již nyní je vysoutěžen projektant, který projektuje druhou etapu a my bychom ji rádi v příštím roce zainvestovali tak, abychom nejpozději v roce 2020 mohli těchto třicet pozemků nabídnout dalším zájemcům k prodeji.“

Podle starosty zhruba polovinu pozemků koupili místní. Polovina lidí už v Letohradu bydlí a jenom se přestěhuje nad Bažantnici. Druhá polovina, která bude bydlet v nově postavených domech, se do Letohradu přistěhuje.

autor: Josef Ženatý
Spustit audio