Letohrad v pátek otevře dva roky opravované koupaliště

25. červen 2020 08:50

Letohrad na Orlickoústecku po dvou letech otevře zrekonstruované koupaliště. Za modernizaci město vydalo 25 milionů korun. Zahájení provozu radnice naplánovala na zítřek.

„Je kompletně rekonstruovaný padesátimetrový bazén včetně všech technologií. Dřív tam nebyly žádné atrakce, teď je tam velká dvouskluzavka a drobné hravé prvky asi ve čtvrtině bazénu,“ řekl starosta Petr Fiala (Sdružení pro Letohradsko).

Čtěte také

Pro opravu bazénu město zvolilo fólii, která pokryla železobetonovou konstrukci vany. Je cenově výhodnější než nerezová vana. „Nerez sice vydrží déle, ale je podstatně dražší. Na vstupu je také nový pokladní systém s turnikety. Přibyla nová zeleň,“ řekl Fiala.

Bazén opravu potřeboval, protože z něj unikala voda, dopouštění vody bylo drahé. Minulou sezonu radnice vynechala a neotevřela, přestože stavební práce byly prakticky hotovy. Do otevření by nestihla plocha kolem bazénu zarůst trávou, protože ji rozjezdila těžká technika.

Novinkou na koupališti v Letohradě je dvojitá skluzavka

Město už schválilo nový ceník. Celodenní vstupné pro dospělé bude 80 korun, děti a mládež zaplatí 40 korun. Lidé si také mohou pořídit permanentky či zaplatit rodinné vstupné. Po 17:00 koupaliště nabízí zlevněné vstupné, dodal Fiala.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související