Luhačovický špaček s pečeným bramborovým salátem
Posluchačka Dana z Luhačovic nám v Babských radách svěřila recept na Luhačovického špačka s pečeným bramborovým salátem. Tohle jídlo má šanci se stát u vás doma jedním z nejoblíbenějších!
Na přípravu masa budete potřebovat:
- 250 g bůčku (pomletého)
- 250 g hovězí sekané
- 2 lžíce strouhanky
- 1 vejce
- petrželovou nať
- sůl, pepř
- 1 lžičku sladké papriky
- 1 cibuli na jemno nakrájenou
Vypracujeme placičky, každou potřeme hořčicí, položíme kousek klobásky a přebalíme plátkem anglické slaniny. Pečeme v troubě na 180 stupňů 30 minut.
Na pečený bramborový salát si připravíme:
- 1/2 kg brambor
- 300 g cibule
- 300 g červené řepy
- tymián
- sůl, pepř
Vše nakrájíme na plátky, dochutíme a pečeme taktéž na 180 stupňů 30 minut.
A ještě chybí domácí dresing:
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 3 lžíce oleje
- sůl, pepř
Po vyšlehání přidáme pažitku a zamícháme do bramborového salátu. Příloha se dá jíst teplá i studená.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.