Mezinárodní Kocianova houslová soutěž v Ústí nad Orlicí

5. květen 2005

Nadační fond Mistra Jaroslava Kociana, který financuje mezinárodní Kocianovu houslovou soutěž v Ústí nad Orlicí musel letos použít i finanční rezervu. V příštích letech by s financováním měl pomoci podle předsedy fondu Pavla Sedláčka i umělecký patron soutěže Jaroslav Svěcený.

"Finance musí shánět někdo, kdo na to má čas, má přehled a má i známosti. Sponzoři samozřejmě zvažují komu dát důvěru. Letos jsme zjistili, že i firmy, které leta přispívaly, se dostaly do situace, že nemohou dát tolik co v minulosti nebo nedají vůbec, takže saháme do rezerv. Věřím tomu, že se to podaří. Samozřejmě je to trochu riziko, jak to všechno dopadne, ale jak znám pana Svěceného, tak to je člověk, který vedle toho, že umí hrát na housle, je i z hlediska manažerských schopností nadán velice dobře."

housle
autor: FLY
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.