Ministerstvo informatiky bude rozdávat obcím elektronický podpis

24. květen 2004

Ministerstvo informatiky bude zcela zdarma rozdávat obcím elektronické podpisy. Ty mohou nahradit klasické úřední razítko. Občan nebude muset na úřad, ale několik agend vyřídí právě elektronickou cestou. Tento týden rozešle ministerstvo všem starostům dopis s nabídkou a instrukcemi, jak s elektronickým podpisem pracovat. Tisková mluvčí ministerstva informatiky Klára Volná doufá, že zájem o něj projeví více než třicet procent obcí.

"Naší snahou je umožnit obcím vyzkoušet si práci s elektronickým podpisem. Elektronický podpis obcím na rok poskytneme zdarma. Navíc od roku 2006 bude platit nový správní řád, podle kterého budou úřady muset umět komunikovat přes internet, na místo klasické pošty budou muset umět eletronicky zasílat například předvolání atd. Tudíž je potřeba, aby se obce na tuto novou věc mohly připravit."

Rokycany - radnice
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.