Mladí kantoři by si mohli vydělat více

4. prosinec 2003

Podle zákona, který schválila vláda, by si mladí kantoři mohli více vydělat. Alespoň tak to zamýšlelo ministerstvo školství, které zákon připravilo. Podle něj si učitelé, kteří se budou i při zaměstnání dále vzdělávat, finančně polepší a zvýšení platů nebude závislé na době praxe, jak tomu je teď. Ředitelka základní školy Staňkova v Pardubicích Gisela Kostelecká by větší svobodu při finačním ohodnocení kantorů přivítala.

"O jákemsi karierním řádu se mluví už dlouho a určitě nejen já, ale každý jiný ředitel by ho uvítal. Samozřejmě nevím v jaké podobě konkrétní, pokud se schválí, bude tento zákon, který umožní právě vzdělávání pedagogických pracovníků, a tím i možnost zvýšení platu. Každopádně je zde šance pro mladé učitele, kdy bude ta možnost, nejen aby se zařidili podle věkového automatu, ale podle toho jak pracují. Já osobně to vidím jako velmi dobrou věc."

maturity
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.