Moravská Třebová: Integrovaný systém nakládání s odpady

21. prosinec 2004

Zastupitelé Moravské Třebové odsouhlasili účast města v projektu Integrovaný systém nakládání s odpady. Jde o společnou akci města obcí okresu Svitavy, která by měla vyřešit problém nedostatku s plochami pro ukládání nebezpečného a velkoobjemového odpadu. V Moravské Třebové se v rámci tohoto projektu, jak vysvětluje místostarosta Josef Jílek, bude stavět jen jeden sběrný dvůr.

"My jsme v loňském roce vybudovali nový sběrový dvůr v Boršově - odloučené městské části. Současný sběrový dvůr v Moravské Třebové bude pouze rozšířen, hodnota investice bude zhruba dva a půl miliónu korun. Po tomto rozšíření bude mít město Moravská Třebová dostatečnou kapacitu pro separaci sběru od občanů i od podnikatelů. Manipulační plocha se rozšíří na sběrovém dvoře, bude možno separovat více druhů odpadu a ve větším objemu."

Skládka
autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.