Moravská Třebová jednala o rozpočtu

11. únor 2003

Dnes odpoledne se v Moravské Třebové sejde městská rada. Projednávat bude rozpočet na letošní rok. Jak zjistila Věra Pavlasová, radní budou muset zkrátit navrhovanou částku ve výdajích o 10 milionů korun.

Důvodem je to, že rozpočet města, jak ho sestavili navrhovatelé, přestavuje deseti milionový schodek a tak si podle starosty Josefa Ošťádala Moravská Třebová dovolit hospodařit nemůže.

Moravská Třebová

"Samozřejmě to je pro nás absolutně nepřijatelné, takže budeme se muset jako rada zamyslet nad tím, které výdaje budeme postupně škrtat, tak aby rozpočet byl pokud možno vyrovnaný. Musí počítat všechna odvětví, že dojde k určitému krácení. Budeme muset také přehodnotit priority v investičních akcích a opravdu udělat to, co je nezbytné nebo nutné."

V každém případě bude muset město počítat s výdaji na investiční akce, na které už dostalo státní dotaci. Patří mezi ně například rekonstrukce chladícího zařízení zimního stadionu nebo bytová výstavba.

autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.