Moravská Třebová jednala o rozpočtu

11. únor 2003

Dnes odpoledne se v Moravské Třebové sejde městská rada. Projednávat bude rozpočet na letošní rok. Jak zjistila Věra Pavlasová, radní budou muset zkrátit navrhovanou částku ve výdajích o 10 milionů korun.

Důvodem je to, že rozpočet města, jak ho sestavili navrhovatelé, přestavuje deseti milionový schodek a tak si podle starosty Josefa Ošťádala Moravská Třebová dovolit hospodařit nemůže.

Moravská Třebová

"Samozřejmě to je pro nás absolutně nepřijatelné, takže budeme se muset jako rada zamyslet nad tím, které výdaje budeme postupně škrtat, tak aby rozpočet byl pokud možno vyrovnaný. Musí počítat všechna odvětví, že dojde k určitému krácení. Budeme muset také přehodnotit priority v investičních akcích a opravdu udělat to, co je nezbytné nebo nutné."

V každém případě bude muset město počítat s výdaji na investiční akce, na které už dostalo státní dotaci. Patří mezi ně například rekonstrukce chladícího zařízení zimního stadionu nebo bytová výstavba.

autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.