Na mostě z Rosic do Svítkova někdo natahuje potravinovou fólii. Podle policie už zranila cyklistu

10. červenec 2018 23:58

Pardubická policie doporučuje řidičům projíždět na mostě ze Svítkova do Rosic velmi opatrně. Zatím neznámý pachatel tam už několikrát natáhl za snížené viditelnosti nebo v noci potravinovou fólii. A to mezi sloupky na začátku nájezdu na most.

Policejní mluvčí Markéta Janovská upozornila, že obzvlášť opatrní by měli být lidé na kolech.

„Bohužel již v minulých dnech došlo k vážnému zranění cyklisty, kterého odvážela do nemocnice záchranná služba. Podle našich informací řidiči vozidel, kteří si fólie všimli, vycouvali přes celý most zpátky a místo objeli,“ řekla Českému rozhlasu Pardubice.

Most přes Labe spojuje Svítkov a Rosice

Hloupá zábava s následky

V současné době policie případ vyšetřuje jako přestupek „schválnost“. Pachateli hrozí pokuta 20 tisíc korun, popř. 30 tisíc korun, pokud by se přestupku dopustil opakovaně.

Pokud by se prokázalo, že pachatelův čin vedl k těžkému zranění, policie by ho vyšetřovala jako trestný čin ublížení na zdraví, kde už pachateli hrozí odnětí svobody.

Podle Janovské se jedná o „hodně hloupou a život ohrožující zábavu“. Policisté proto žádají hlavně cyklisty a motorkáře, aby byli při jízdě touto oblastí opatrní, a to především v nočních hodinách.

Více se zaměří na kontrolu mostu. „Zároveň žádáme případné svědky, kteří by mohli pomoci objasnit skutečnosti důležité pro další prověřování, aby se se svými poznatky obrátili na kteroukoliv služebnu policie nebo na linku 158,“ dodala Janovská.

autoři: ba , pj , pta
Spustit audio