Na pardubickém závodišti se bude do konce února bruslit

14. prosinec 2018 07:10

Cílovou rovinku dostihového závodiště v Pardubicích pokryl led. Přímo před diváckou tribunou vzniklo regulérní kluziště. Poprvé v historii bude areál v zimě otevřený pro veřejné bruslení.

V sobotu bude zahajovací den spojený s hokejovou exhibicí mladých hráčů a taky veteránů. Od neděle pak bude kluziště otevřené pro veřejnost.

Led vydrží i jarní teploty

A rozhodně se nejedná o nějakou zamrzlou louži, kluziště vypadá jako každá profesionálně udržovaná hokejová plocha, je opatřené mantinely a plexiskly, součástí jsou i lavičky a střídačky. Parametry se blíží rozměrům kanadského hřiště, takže je o něco menší, než na pardubickém zimním stadionu. Led vyrábí vedle umístěná strojovna a vydržet by měl teploty do 15 stupňů nad nulou. Na stavbu i provoz tohoto třetího městského kluziště vyčlenila radnice předběžně 10 milionů korun.   

Kluziště na dostihovém závodišti v Pardubicích by mělo vydržet i teploty kolem 15 stupňů

Ve všední dny bude veřejné bruslení možné od osmi ráno do devíti večer, s tím že dopolední časy budou vyhrazené pro školy a školky, odpolední pro veřejnost a ty večerní pro uzavřené skupiny. O víkendech pak bude kluziště vyhrazené jen pro veřejnost, a to od půl deváté ráno do devíti večer. Město slibuje, že zimní hřiště bude fungovat až do konce února, kdy se na závodiště začne vracet dostihový provoz.  

Symbolické vstupné

Návštěvníci musejí počítat s placením vstupného, pro děti 20 korun, pro dospělé 30 korun za jeden časový blok bruslení. Děti do šesti let věku to mají zadarmo a organizované školní třídy platí 10 korun za osobu. Parkování bude bez placení. K dispozici by měl být také online prodej vstupenek a rezervační systém pro pronájem plochy.

Zázemí i speciální zastávka MHD

Návštěvníci se budou mít kde ohřát i převléknout. K tomu poslouží prostory tribuny D, k dispozici tam budou šatny, občerstvení a taky například půjčovna či broušení bruslí. Dopravu na místo lidem usnadní i nová linka MHD č. 80, fungovat bude o víkendech, svátcích a o prázdninách a zajíždět bude až do areálu závodiště na zastávku Zimní park.

Kluziště na dostihovém závodišti vzniklo přímo pod hlavní tribunou
autor: Ondřej Wolf

Související