Nejčerstvější zelenina, domácí klíčení, výhonky v kuchyni a salašnický řízek

Největší audioportál na českém internetu

Mungo klíčky | Foto: Petr Stupka, Český rozhlas

Nejčerstvější zelenina, domácí klíčení, výhonky v kuchyni a salašnický řízek

Nejčerstvější zelenina, tedy klíčky a výhonky, domácí pěstění čili klíčení a vyhánění a co s výhonky v kuchyni. To jsou témata Kuchařského čarování Petra Stupky. K tomu ještě přidá recept na salašnický řízek plněný sýrem a slaninou.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas

Související

  • Jarní ovesné svítečky

    To první, co na jaře vylezlo ze země, přidávaly naše babičky do polévek, omáček a také různých omeletek. Připravovaly tak například jarní lívanečky (svítečky) s bylinami.

  • Nejzdravější a nejčerstvější zelenina pro každého

    Naklíčená semínka jsou jednoznačně nejlepším zdrojem energie proti jarní únavě, říká kulinář Petr Stupka. Nechte naklíčit obyčejnou čočku a za pár korun získáte poklad.

  • Staročeská polévka s nahým ovsem

    Tradiční zimní polévky připravovali naši předkové velmi často s vařenými obilkami, vločkami, krupkami a zeleninou. Kulinář Petr Stupka nabízí recept na staročeskou polévku.