Nejčerstvější zelenina, domácí klíčení, výhonky v kuchyni a salašnický řízek

Nejčerstvější zelenina, domácí klíčení, výhonky v kuchyni a salašnický řízek
Nejčerstvější zelenina, tedy klíčky a výhonky, domácí pěstění čili klíčení a vyhánění a co s výhonky v kuchyni. To jsou témata Kuchařského čarování Petra Stupky. K tomu ještě přidá recept na salašnický řízek plněný sýrem a slaninou.
Související
-
Jarní ovesné svítečky
To první, co na jaře vylezlo ze země, přidávaly naše babičky do polévek, omáček a také různých omeletek. Připravovaly tak například jarní lívanečky (svítečky) s bylinami.
-
Nejzdravější a nejčerstvější zelenina pro každého
Naklíčená semínka jsou jednoznačně nejlepším zdrojem energie proti jarní únavě, říká kulinář Petr Stupka. Nechte naklíčit obyčejnou čočku a za pár korun získáte poklad.
-
Staročeská polévka s nahým ovsem
Tradiční zimní polévky připravovali naši předkové velmi často s vařenými obilkami, vločkami, krupkami a zeleninou. Kulinář Petr Stupka nabízí recept na staročeskou polévku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka