Nepříjemný nález u Pusté Rybné na Svitavsku

2. leden 2003

Nepříjemný pohled se naskytl muži z Litomyšle včera odpoledne při procházce u Pusté Rybné na Svitavsku. Narazil totiž hned na dvě mrtvá těla. Více k tomu Věra Pavlasová.

Šlo o devětadacetileté bratry, dvojčata ze sousedního žďárského okresu, kteří byli už nějakou dobu pohřešováni. Oba trpěli duševními poruchami, se kterými se léčili. Podle operačního důstojníka ze svitavské policie byl příčinou smrti pád z velké výšky. Mrtvá těla ležela pod skálou. Policisté se zatím přiklánějí k sebevraždě. Potvrdit to ovšem bude muset nařízená pitva.

autor: PAV
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.