Špecle s krůtím masem
Recept středečního Apetýtu nabídne návod na oběd či vydatnou večeři. Základem jídla je krůtí maso – jde o pevné maso, které je zdravé a má výbornou chuť.
Je zaručené, že ho ocení i malí strávníci, protože se bude podávat s těstovinami. Pro bezlepkovou variantu můžete použít rýžové nebo kukuřičné nudle.
Budete potřebovat:
- 250 g těstovin
- 1/2 kg krůtích řízků
- 4 lžíce oleje
- 100 g sezamového semínka
- 50 g rozmarýnu
- 50 g petrželové natě
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso a zprudka ho opečeme.
- Zmírníme plamen a vsypeme sezamová semínka, osmahneme a promícháme s masem.
- Ochutíme solí, pepřem a rozmarýnem, promícháme a dusíme, dokud není maso propečené.
- Stáhneme z ohně, přidáme scezené těstoviny, promícháme s trochou oleje, usekanou petrželkou a dobře zamícháme.
- Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
I v tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na ochutnejtemoravu.eu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.