Čočková polévka s kysaným zelím
Vydatná poctivá polévka se může stát hlavním chodem. Ta, kterou vám přináší dopolední Apetýt, je s kysaným zelím.
O blahodárných účincích kysaného zelí na naše zdraví věděli už naši předci. Dokáže nejen stabilizovat krevní cukr i tlak, ale dokonce, zvyšuje libido. Diabetici potvrzují, že deci šťávy z kysaného zelí po ránu dokáže tuto nemoc výrazně zmírnit.
Budete potřebovat:
- 130 g čočky
- 130 g kysaného zelí
- 100 ml smetany na vaření
- 1 žloutek
- kmín, sůl, pepř dle potřeby
Postup:
- Namočenou čočku uvaříme doměkka, zvlášť uvaříme kysané zelí s kmínem.
- Smícháme dohromady, dochutíme dle potřeby.
- Před podáváním zjemníme polévku smetanou s rozkvedlaným žloutkem, případně posypeme jarní zelenou pažitkou.
V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.