Prejt z pohanky

V Apetýtu vybíráme další bezmasou pochoutku. Jednou z ingrediencí, kterou budeme potřebovat, je pohanka. Neobsahuje vůbec žádný lepek a naopak má v sobě spoustu živin. Pohanka je důležitým zdrojem zinku, mědi, selenu a manganu.

Co budete potřebovat?

  • 150 g pohanky
  • 150 g ječných krup
  • 100 g červených fazolí
  • cibuli
  • 5 stroužků česneku
  • sójovou omáčku
  • olej
  • majoránku
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Fazole namočíme přes noc, kroupy a pohanku ráno.
  2. Poté každou z těchto surovin zvlášť uvaříme.
  3. Následně si osmahneme najemno nakrájenou cibuli a dáme ji do zapékací mísy.
  4. Přidáme k ní uvařené fazole, kroupy a pohanku.
  5. Fazole rozmačkáme. Směs pak promícháme a přidáme k ní česnek, majoránku, aspoň pět lžic oleje a také sójovou omáčku, sůl a pepř podle chuti.
  6. Následně pečeme asi tři čtvrtě hodiny na 220 stupňů.

Tip: Prejt z pohanky je výborný se zelím!  

    Mohlo by vás zajímat

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.