Nová alba: Karolína Kamberská a The Tap Tap

20. říjen 2010

Devět let společně tvořili, natáčeli alba i koncertovali. Už více než rok jsou ale Karolína Kamberská a Lucie Steinhauserová jen sestrami, nikoliv hudebními partnerkami. Sestry Steinovy jsou tedy u ledu, ale jejich fandové se mohou těšit na právě vycházející debut Karolíny Kamberské, které hudbu „Steinovek“ výrazně připomíná. Písně alba Hořkosladce jsou o hořkém i sladkém soužití ve dvou. Hlavní protagonistka si k nahrávání přizvala i kytaristy Honzu Ponocného a Honzu Horáčka, violoncellistku Dorotu Barovou a bubeníka Davida Landštofa. Deska se natáčela na jeden dva pokusy, protože se účastníci shodli na tom, že dokonalost je nudná.

Pokud se chcete pobavit a užít si ohromné nadšení z hudby, tak si pořiďte nové album kapely The Tap Tap. Klienti Jedličkova ústavu s kapelníkem Simonem Ornestem natočili 17 písní, se kterými jim pomohli zajímaví hosté. Hrají a zpívají zde Dan Bárta, Ewa Farna, Tomáš Hanák nebo David Koller. V nesmírně zábavné My Friends si zase zazpíval Mathew Ruppert. Tap Tap mají poměrně úzkou vazbu na Vltavu - často na jejich koncertech vystupuje bývalý flétnista Vltavy Tomáš Průša, závěrečnou píseň z nového alba Tvůj kluk jsem já pak zpívá náš dnešní host Robert Nebřenský.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.