Novým porotcem v soutěži Pochoutkový rok je Roman Paulus

2. březen 2023

V neděli se naplno na vlnách Českého rozhlasu Pardubice rozjede nový ročník Pochoutkového roku 2023. Můžete opět posílat své oblíbené domácí recepty a vyhrát! Posluchači mohou opět posílat své oblíbené domácí recepty, a tím soutěžit o kuchyňské elektrospotřebiče za 100 000 korun.

Po šesti letech opouští post jednoho z porotců michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil. Chceme mu tímto ze srdce poděkovat a popřát mu mnoho úspěchů nejen v kuchyni, ale i v životě. Bylo příjemné se od něj přiučit kuchařským finesám a receptům.

Novým členem poroty se stane další z našich šéfkuchařů, který získal michelinskou hvězdu Roman Paulus. Posílí tak tým Pochoutkového roku a vedle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka a vášnivé kuchařky Nadi Konvalinkové bude každý týden spoluvybírat jeden posluchačský recept.

Roman Paulus a Patrik Rozehnal

Roman Paulus

Roman Paulus je šéfkuchař, ale také lektor vaření, spoluautor kuchařek a držitel michelinské hvězdy mezi lety 2012 – 2017. Kuchařinu studoval v Česku, ale také v Rakousku. Zkušenosti sbíral i v Londýně nebo při plavbě na zaoceánské lodi.

Později pracoval v hotelech řetězce Hilton, nejprve ve Vídni a poté v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci Alcron ve stejnojmenném pražském hotelu. Dnes působí jako šéfkuchař v olomoucké společnosti Lobster-Catering. Na konci roku 2021 otevřel vlastní podnik s názvem Bistro Paulus v Olomouci.

Poslechněte si jeho rady a komentáře při zasedání poroty v Pochoutkovém roce každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na vlnách Českého rozhlasu Pardubice.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Procházet se vesmírem a dotýkat se hvězd je možné i ve svěrací kazajce…

Jan Pokorný, moderátor

Jack London Tulák po hvězdách

Tulák po hvězdách

Koupit

Vězeň Darrell Standing, původně profesor agronomie, byl za vraždu svého kolegy odsouzen na doživotí. Pět let pak strávil ve tmě v samovazbě, dost často i ve svěrací kazajce.