Novým porotcem v soutěži Pochoutkový rok je Roman Paulus

2. březen 2023

V neděli se naplno na vlnách Českého rozhlasu Pardubice rozjede nový ročník Pochoutkového roku 2023. Můžete opět posílat své oblíbené domácí recepty a vyhrát! Posluchači mohou opět posílat své oblíbené domácí recepty, a tím soutěžit o kuchyňské elektrospotřebiče za 100 000 korun.

Po šesti letech opouští post jednoho z porotců michelinský šéfkuchař Pavel Pospíšil. Chceme mu tímto ze srdce poděkovat a popřát mu mnoho úspěchů nejen v kuchyni, ale i v životě. Bylo příjemné se od něj přiučit kuchařským finesám a receptům.

Novým členem poroty se stane další z našich šéfkuchařů, který získal michelinskou hvězdu Roman Paulus. Posílí tak tým Pochoutkového roku a vedle šéfkuchaře Jaroslava Sapíka a vášnivé kuchařky Nadi Konvalinkové bude každý týden spoluvybírat jeden posluchačský recept.

Roman Paulus a Patrik Rozehnal

Roman Paulus

Roman Paulus je šéfkuchař, ale také lektor vaření, spoluautor kuchařek a držitel michelinské hvězdy mezi lety 2012 – 2017. Kuchařinu studoval v Česku, ale také v Rakousku. Zkušenosti sbíral i v Londýně nebo při plavbě na zaoceánské lodi.

Později pracoval v hotelech řetězce Hilton, nejprve ve Vídni a poté v Praze. Od roku 2008 do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci Alcron ve stejnojmenném pražském hotelu. Dnes působí jako šéfkuchař v olomoucké společnosti Lobster-Catering. Na konci roku 2021 otevřel vlastní podnik s názvem Bistro Paulus v Olomouci.

Poslechněte si jeho rady a komentáře při zasedání poroty v Pochoutkovém roce každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na vlnách Českého rozhlasu Pardubice.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.