Pardubice: čtvrteční krajské zastupitelstvo přinese i rozpočet na rok 2003

11. prosinec 2002

Pardubičtí krajští zastupitelé se dnes sejdou na svém letošním posledním společném zasednání. Projednávat budou 25 bodů programu - podle mluvčí kraje Sylvy Zajíčkové přijde na řadu i rozpočet na rok 2003.

Navrhovaný rozpočet je sestaven na reálném základu a jeho objem je téměř s trojnásobný v meziročním srovnání. Jeho celková výše dosahuje více než 1 a půl miliardy korun. Zastupitelé by také měli vzít na vědomí převody organizací v oblasti kultury, sociálních věcí a zdravotnictví z majetku státu do majetku kraje k 1. lednu 2003. Konkrétně do majetku Pardubického kraje v oblasti kultury přejdou okresní muzea v Chrudimi a Vysokém Mýtě. A v oblasti sociální péče sedm příspěvkových organizací a jedna organizační složka státu. Ve zdravotnictví se jedná o převod 18 organizací. Na stolech zastupitelů budou také zprávy o zahraničních vztazích s Prešovským samosprávným krajem a dohoda mezi Pardubickým krajem a regionem Centre.

pardubický kraj
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.