Pardubice: poplatky za odpoady se zvýší

12. prosinec 2002

Pardubáci zaplatí příští rok za odpady o 48 korun více než letos. Zvýšení místního poplatku za svoz odpadu navrhla rada města - pokud ho příští týden schválí zastupitelstvo, přijde po novém roce každému občanovi do schránky složenka na 444 koruny. Pokračuje Drahomíra Bačkorová

Vloni platili pardubáci za svoz odpadu 396 korun. Radnice přitom počítala s tím, že z rozpočtu doplatí 6 milionů. V konečném efektu ale šlo o částku vyšší, protože tento místní poplatek zaplatilo jen 92% lidí.

"Bez dotace města by na jednoho občana vycházela částka 490 korun", podotkl náměstek primátora Jaroslav Deml s tím, že radní navrhli pro občany 444 koruny a na město tak zůstane doplatit 4 miliony. Lidé mohou platit buď složenkou, kterou jim radnice rozešle, nebo osobně na radnici kteréhokoliv městského obvodu bez ohledu na místo jejich bydliště.

odpadkový koš
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.