Pardubice vybojovaly vítězství nad Vítkovicemi, čtvrtfinále mají na dosah

8. březen 2015

Pardubičtí hokejisté vyhráli ve třetím zápasu předkola play-off nad Vítkovicemi 6:3. V sérii hrané na tři vítězství vedou 2:1 a už dnes mohou slavit postup do čtvrtfinále. Východočeši v utkání ani jednou neprohrávali, ale i když se zdálo, že by s výhrou neměl být problém, hosté se několikrát dostali na dostřel a dlouho nebylo jasno.

Pardubice chtěly potvrdit lepší formu z druhého zápasu, což se povedlo.

Vítkovičtí nebyli kompletní, scházeli jim Burger a Ondřej, a to na jejich hře projevilo. Trenér Ladislav Svozil byl nespokojený hlavně s chybami, které vedly ke čtyřem gólům.

„Nemůžeme vyhrávat v takových zápasech, když namažeme jednou na vlastní modré čáře a jednou ve vlastní třetině a necháme si před sebe ujet hráče ve středním pásmu. Hráli jsme na čtyři góly, a to nejde být úspěšný. Připravíme se domácím zítřejší druhý zápas trošku znepříjemnit, ale už je to zase o něco těžší,“ popsal Svozil.

Pardubičtí šli do vedení, povedl se jim i vstup do druhé třetiny, ale pak polevili a hosté byli v tu chvíli lepší. Trenér Miloš Říha mladší ví, že to mohlo mít na výsledek velký vliv.

„Místo toho, abychom hráli pořád stejně, na kotouči a byli sebevědomí, trošičku jsme od taktiky ustoupili, začali jsme propadat, a z toho vyplynulo snížení Vítkovic,“ uvažoval Říha mladší a pokračoval:

„Naštěstí jen snížení, že se jim nepodařilo vyrovnat, zase jsme mohli odskočit na druhou stranu v přesilovce 5 na 3. Myslím si, že nakonec jsme zaslouženě vyhráli. Díky tomu, že jsme se vrátili ke hře ve třetí třetině, kdy jsme hráli disciplinovaně.“

Nakonec se ale počítá vítězství, a to vybojovaly Pardubice. Série je teď nakloněná Východočechům a tak si to představoval i včerejší dvoubodový útočník Radoslav Tybor.

„Samozřejmě, že jsme si představovali, že vyhrajeme, ale nebylo to jednoduché. Vyhrávali jsme 4:1, opět přišla naše slabší fáze, kdy jsme se jako by báli hrát hokej, Super to využil, dal na 4:3 a ještě z toho bylo drama, ale nakonec se to podařilo,“ konstatoval Tybor.

Zlepšení pardubičtí už předvedli, ale k vítězství v sérii potřebují ještě jednu výhru přidat. Dnes k tomu budou mít znovu výhodu domácího prostředí, ale být moc nahoře by se nemuselo vyplatit.

„Jak říkal trenér: Nemůžeme teď létat v oblacích, že to půjde samo. Zápas začíná 0:0, musíme k tomu zodpovědně přistoupit a zvítězit,“ má jasno o dnešním čtvrtém zápasu předkola pardubický útočník Radoslav Tybor.

Dnešní duel začíná v 17 hodin.

autoři: sib , gut
Spustit audio