Pardubická radnice představila dvě nové půdní vestavby

15. duben 2004

Pardubická radnice dnes představila 2 nové půdní vestavby. Realizace dvou bytů v půdních prostorách v Češkově ulici přišla městskou pokladnu na necelé 3 miliony korun - o nových nájemních rozhodne rada města na základě pravidel pronájímání bytů. Náměstek primátora Jiří Razskazov potvrdil, že město chce každoročně vybudovat několik nových bytů.

"Je několik možností buď budovat na zelené louce, budovat v městských prolukách a jednou z dalších možností je budování půdních vestaveb. Město si vytipovalo v domech, které byly vyjmuty z privatizace zhruba dvacet prostor, kde by se půdní vestvby mohly udělat. Máme rozpracované studie, ale rozhodli jsme se, že uděláme vlastně takový průzkum bojem, tudíž město na své náklady ve svém domě, který je vyjmut z privatizace, vybudovalo první dvě půdní vestavby. Dnes jsme se na ně byli podívat, já s kvalitou i se vzhledem jsem spokojen. Nechtěli jsme dělat rozlehlé prostory, proto mají vestavby zhruba ploch 55 metrů a je to plnohodnotné 2+1. Naše představa je, že to budou startovací byty pro mladé rodiny."

Bytová rekonstrukce
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.