Pardubický basketbalový klub odtajnil posily

16. květen 2014

Vedení pardubického basketbalového klubu odtajnilo na tiskové konferenci nové hráčské posily. Z klubu odešla čtveřice hráčů, opačným směrem přišli hráči tři. Pardubice budou také v příští sezoně chtít hrát evropský pohár.

V klubu končila smlouva skoro všem hráčům, takže vedení čekalo jednání s většinou z úspěšného týmu. Nakonec klub neprodloužil smlouvu s rozehravačem Dereckem Wrightem a křídelníky Pavlem Milošem, Martinem Sýkorou a Lukášem Krausem. Už dříve vedení avizovalo, že místo čtveřice přijde jen trojlísek hráčů. A těmi jsou Michal Čarnecký, Lukáš Kotas a Corey Muirhead.

Lukáš Kotas zamířil na východ Čech z USK Praha. "Že jsem nepřišel do Pardubic už loni bylo dáno tím, že se kluby mezi sebou nedohodly. Zájem Pardubic ale trval i nadále a já jsem strašně rád, že to letos vyšlo. Samozřejmě bych chtěl v Pardubicích dosáhnout co nejlepších výsledků a hrát o finále", nechal se na tiskové konferenci slyšet svitavský rodák.

Rozehravač Michal Čarnecký se s pardubický kouče Janem Slowiakem zná z reprezentace."Jsem nesmírně rád, že přicházím do Pardubic. Je to velice kvalitní klub s vysokými cíli a já bych chtěl pomoci je naplnit. Doufám, že naše spolupráce bude klapat.", uvedl Čarnecký. Pardubický klub tak bude jediným celkem ze špice, který nebude mít cizince na pozici rozehrávače.

Třetím novým mužem je ex-novojičínský Corey Muirhead. Nový Jičín měl ekonomické potíže už v průběhu minulé sezony a do té nové nenastoupí. Určitě je to velká škoda vzhledem ke kvalitě tohoto celku. Muirhead na tiskové konferenci pochopitelně scházel, ale už dříve uvedl: “Nejprve bych chtěl říci, že jsem velmi šťastný, že jsem dostal možnost hrát za Pardubice. V České republice působím několik let a jako pozorovatel zvenku jsem si nemohl nevšimnout, jaké zde jsou vytvořené podmínky: výborné basketbalové zázemí, profesionální tým lidí – zkrátka jde o dobře fungující organizaci. Doufám, že dobře zapadnu do týmu a společně s hráči, kteří v klubu zůstávají a s těmi, kteří přijdou společně se mnou, vytvoříme kvalitní tým. Minulá sezona ukázala, že Pardubice jsou schopné hrát o titul, a to je také můj cíl a mé očekávání do nové sezony! Jsem přesvědčen, že v příští sezoně společně vyhrajeme mnoho zápasů.”

Klub také oznámil, že se chce zúčastnit evropského poháru Eurochallenge. Oznámení bylo novinkou i pro Kotase s Čarneckým, kteří zjevně dopředu nic netušili. Generální manažer týmu Pavel Stara řekl: „Naše účinkování v evropském poháru může být krátké, pouze 2 kvalifikační zápasy (v případě neúspěchu), nebo se také může protáhnout až do další fáze – jako v případě Prostějova v loňské sezoně. My si samozřejmě přejeme, aby platila druhá varianta.“

autor: gut
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.