Pardubický kraj žádá vládu o podporu

10. září 2004

Pardubický kraj žádá vládu, aby podpořila záměr přeměnit bývalá kasárna TGM v Pardubicích na justiční palác.Problém umístění pobočky krajského soudu řeší krajský úřad spolu s magistrátem - vládní podporu přitom zástupci obou institucí chtějí i proto, že areál chce pro své potřeby využít i Hasičský záchranný sbor kraje. Hejtman Roman Línek v této souvislosti uvedl.

"My jsme již na začátku léta psali společný dopis mne jako hejtmana a pana primátora a předsedy Krajského soudu v Hradci Králové na ministry, kteří mají k tomu, co říci, ale protože vznikla nová vláda, tak jsme tento aktualizovaný dopis poslali tento týden panu ministru spravedlnosti Němcovi, panu ministru obrany Kýnlovi a panu ministru vnitra. Já jsem ještě jednu kopii dopisu poslal předsedovi vlády a žádám jej o podporu tohoto skutečně dobře míněného využití prostoru, který bude vojáky opuštěn."

Kasárna
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.