Páteční Noční linka: Láska sex a něžnosti v pozdějším věku

26. leden 2024

Jak vnímáte lásku a intimitu ve srovnání s mládím? Jaké jsou výzvy a přínosy romantiky a něžností v pozdějším věku? Jaké role hrají zdravotní otázky při zachování sexuální aktivity ve stáří? Jak se vyrovnávat s fyzickými změnami a omezeními v sexuálním životě ve vyzrálém věku?

Umíte se bavit otevřeně o sexu a sexuálních potřebách? Existuje něco jako „příliš starý na lásku a sex“? Dá se s tím vyrovnat? Jak podporovat něžnost a fyzickou blízkost v pozdějším věku bez tlaku na sexuální výkon? Má sex a láska v pozdějším věku jinou kvalitu a jak tuto změnu vnímají sami jedinci ve stáří?

Podle výzkumu National Social Life, Health and Aging Project (NSHAP) v USA provozuje sex více než 40 % mužů a 20 % žen ve věku 65-74 let. Sex. Jak tato tři písmena vnímáte ve svém věku vy?

V dnešní Noční lince z Prahy se na vaše odpovědi bude těšit Honza Macoun. Volat do studia můžete na telefonní číslo 731 800 900 nebo psát na e-mail linka@rozhlas.cz.

autor: Honza Macoun
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.