Petr Koukolíček předvedl vaření budoucnosti: makromolekulární kuchyni

Největší audioportál na českém internetu

Petr Koukolíček, Patrik Rozehnal a Naďa Konvalinková | Foto: Petr Jindra

Petr Koukolíček předvedl vaření budoucnosti: makromolekulární kuchyni

Tentokrát jsme si v Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili jídlo budoucnosti. Za plotnou se objevil kuchař Petr Koukolíček z Molekulárního cateringu, který se věnuje makromolekulární kuchyni.

Sází na to, že se nápoje budou i kousat, štrůdl se bude jíst jako amarounová kostka a na závěr oběda dostanete kávu zchlazenou při teplotě -196 °C.

Naďa i Patrik se těší, že zjistí, jak se vyrábí třeba známý koktejl ze seriálu Sex ve městě ve formě kuličky, proč se kouří z úst i nosu při pití kávy budoucnosti a jestli má šanci i svíčková se šesti v roce 2023.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.