Policie má ve Svitavách novou stometrovou střelnici. Střílet může až 20 střelců najednou

8. červen 2020 07:05

Policie má ve Svitavách novou střelnici, první tréninky policisté zahájí v září. Náklady na vybudování byly 15 milionů korun. Stará střelnice už byla stará a nevyhovující. 

Na střelnici přispělo město Svitavy a soukromá nadace. Projekt policie připravovala tři roky včetně zajištění peněz a vhodných pozemků. Provoz na ní policisté zahájí po prázdninách, na novostavbě mimo jiné musí přes léto dorůst tráva, uvedl policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Policejní ostřelovač na střelnici

„Ve Svitavách střelnici máme, ale je v nevyhovujícím stavu. Bude zrušena a veškeré její části přesuneme na novou,“ řekl Zeman. Nová střelnice je vyhloubená v terénu a má kromě tréninkového pole i budovu a v ní zázemí pro střelce a sklad.

Střeliště může naráz využívat až dvacítka střelců. Podle Zemana na ní nebudou trénovat jen krajští policisté. „Střelnice je koncipovaná pro statickou, tak i pro dynamickou střelbu z krátkých a dlouhých zbraní. Bezpečně střílet můžeme až na vzdálenost 100 metrů. Střelnice bude sloužit nejen policistům z celého Pardubického kraje, ale také městským strážníkům a členům střeleckého klubu Alfa,“ dodal policejní mluvčí.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související