Policie našla v domě na Svitavsku 79 zanedbaných psů. Majitelům je zabavila

31. říjen 2018 06:20

Policie v minulých dnech objevila v jednom z domů v obci Mladějov na Moravě 79 zanedbaných psů. Zvířata nechala umístit v okolních útulcích v Lanškrouně, Ústí nad Orlicí a Vendolí. Osmašedesátiletou majitelku domu s jejím čtyřiatřicetiletým synem policie vyšetřuje pro možné zanedbání péče o zvíře z nedbalosti a týrání zvířat, uvedl v úterý mluvčí svitavské policie Ondřej Zeman.

Policisté budovu zkontrolovali společně s pracovníky Krajské veterinární správy, podnětem jim byly stížnosti sousedů. Majitelka domu předtím zaměstnance státní veterinární správy opakovaně odmítla do domu pustit, vždy jen ukázala několik psů před domem.

Sbírka na týranou fenku v Chrudimi vynesla tři čtvrtě milionu korun

02852288.jpeg

Na konto pro týranou fenku Rosi poslali dárci tři čtvrtě milionu korun. Chrudimský útulek sice sbírku minulý týden ukončil, ale peníze stále ještě proudí dál.

Při domovní prohlídce bylo nalezeno osm desítek psů, kříženců malého a středního vzrůstu. Byli chováni v nevyhovujících podmínkách uvnitř domu, který obývala i žena se synem. Majitelé se zvířat na místě vzdali. Za zanedbání péče o zvíře z nedbalosti a týrání zvířat jim hrozí až dva roky vězení.

Letos v červnu dostali manželé Jiřina a Jaroslav Švecovi z Kamenice nad Lipou na Pelhřimovsku za týrání psů nepravomocně podmíněné tresty. Psy nesmí chovat deset let. Při lednové domovní prohlídce našli veterináři v jejich domě přes dvě stě psů malých plemen, část v boxech a klecích. Psi byli podvyživení, znečištění a měli různá onemocnění.

zdroje: ČTK , iRozhlas
Spustit audio

Související