Poslech Českého rozhlasu Pardubice může mít i "hmotný efekt"

16. květen 2003

Jedním z hlavních pilířů našeho vysílání je samozřejmě aktuální zpravodajství a kvalitní publicistika. V záplavě zpráv a informací však myslíme i na to, že se naši posluchači chtějí bavit a odpočinout si. Proto do vysílání zařazujeme soutěže a nabízíme tak možnost vyhrát zajímavé ceny.

Už od zimních měsíců se s námi můžete vydávat na rekreaci do Krkonoš, řada výherců ochutnala značková vína, poslouchá pěkná CD a čte si knižní novinky. To vše díky výhrám v pravidelné víkendové soutěži - vždy v sobotu a v neděli v 17:10. Odměnu za pozorný poslech nabízíme také v pořadech "Knihovnička" ve středu ve 14:20 a "Folková pohlazení" v sobotu ve 13:00. V souvislosti s oslavami 80. výročí vzniku ČRo však nabídneme zábavy ještě více. V průběhu jarních měsíců nahlížíme do historie vysílání a ptáme se Vás, co znáte a co si pamatujete. Slavíme narozeniny a tak první miminko, které se v kraji narodí dne 18.5. od nás dostane plínky v hodnotě 5 000,- Kč. Pro velký úspěch jsme se rozhodli opakovat Těžkou sázku - akci, jejímž cílem je zapojit co největší počet lidí s nadváhou a zábavnou formou je vést k rozumnému snížení hmotnosti. Hlavní výhra květnových soutěží - to jsou letenky po Evropě. Jako další ceny jsme si připravili velkou zásobu CD, knížek, triček a mnohé další.

newsroom

Se svým rozhlasem se můžete také vidět. Už teď si zapište do plánu víkend 31.5. - 1.6. Na Aviatické pouti v Pardubicích bude mít ČRo Pardubice svůj stánek s bohatým programem. Opět budeme soutěžit, nabídneme Vám vystoupení tanečních i hudebních skupin, lidového malíře a hlavně - možnost zúčastnit se živého vysílání, které bude o tomto víkendu odbavováno přímo z dějiště Aviatické pouti!

Martin Kolovratník, šéfredaktor ČRo Pardubice

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.