Přepadení Komerční banky v Letohradě

16. září 2004

Lupič si svůj bankovní lup užíval jen necelou půlhodinu. Jeden a dvacetiletý muž včera krátce před obědem vešel do pobočky Komeční banky v Letohradě - pracovnici za přepážkou ukázal papír s žádostí o vydání peněz pod hrozbou zabití. Další průběh loupeže i způsob zadržení pachatele popsala policejní mluvčí Lenka Klouzová.

"Pracovnice přepážky odpověděla, že peníze nemá, proto přešel k vedlejší přepážce pokladny, kde vystál frontu a podsunul jiné pracovnici papír s uvedeným nápisem. Na dotaz, zda to myslí vážně, odpověděl kladně s tím, že je to přepadení. Žena muži vydala finanční hotovost ve výši 150 500 korun, kterou naházel do igelitové tašky, a poté odešel. Na základě oznámení celé události včetně popisu pachatele byl podezřelý krátce na to zadržen policií na vlakovém nádraží v Letohradě. Dobrovolně vydal odcizenou finanční hotovost a lovecký nůž, který měl po dobu přepadení u sebe v kapse bundy. Rovněž byl zjištěn papír s uvedeným textem. Obviněnému hrozí za takové jednání desetiletý trest odnětí svobody."

lupič, zloděj
autor: ba
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.