Připojování obchvatu Pardubic zkomplikuje na 3 měsíce dopravu v Trnové

1. březen 2024 13:33

Od neděle čekají řidiče a cestující v MHD v Pardubicích další komplikace v dopravě způsobené stavbou severovýchodního obchvatu města. V místní části Trnová musí počítat s částečnou uzavírkou kruhového objezdu u hostince U Kalvodů.

Křižovatka nebude průjezdná z ulic Bohdanečská a Trnovská, a to i pro vozy městské hromadné dopravy. Omezení podle silničářů potrvá tři měsíce, klíčové hlavní tepny Poděbradská se ale zatím nedotkne.

Uzavírka je nutná, protože v blízkosti hostince U Kalvodů a přilehlého kruhového objezdu bude budoucí SV obchvat města začínat a od loňska budovanou silnici je teď nutné postupně napojit na stávající silniční síť.

Pardubická křižovatka U Kalvodů na Poděbradské ulici

„Tato stavba začíná okružní křižovatkou U Klavodů. Od 3. 3. zde máme uzavřenou ulici Trnovskou a Bohdanečskou. Hned ten den začneme odstraňovat trakční vedení pro MHD a začneme odstraňovat stávající komunikace. A v období od 3. 3. do 1. 6. zde musíme zhotovit přeložky inženýrských sítí,“ vysvětlil Stanislav Král z pardubického Ředitelství silnic a dálnic.

Poděbradská zatím průjezdná

Dobrá zpráva je, že se omezení zatím nedotkne aut na Poděbradské ulici, takže hlavní trasa z centra Pardubic směrem na Lázně Bohdaneč bude zatím v běžném provozu. Pokud jde o uzavírku Bohdanečské a Trnovské, tak tam musejí řidič počítat s vyznačenými objízdnými trasami. Povedou ulicemi Jiřího Potůčka, Bělehradská, Poděbradská a také Doubravická a Semtínská.

Cestující v MHD musí kvůli uzavírce části Bohdanečské a Trnovské ulice počítat se změnou jízdních řádů na šesti linkách, jde o linky 2, 6,13, 17, 18 a 99. Spoje pojedou odklonem a nebudou obsluhovat některé zastávky. Zároveň vzniknou zastávky náhradní. Podrobnosti najdou zájemci na webových stránkách dopravního podniku.

Uzavírka Bohdanečské a Trnovské ulice potrvá do konce května, tím ale komplikace pro řidiče v Trnové neskončí. V další etapě od 1. června až do konce srpna, plánují silničáři úplnou uzavírku části Poděbradské ulice. Bude to znovu kvůli stavbě SV obchvatu. Ten má stát miliardu a půl a podle informací ŘSD měl být hotový příští rok na podzim.

autor: Ondřej Wolf
Spustit audio

Související