Projekt Make a connection přinese do Pardubického kraje 300 tisíc

20. září 2002

Přes 300 tisíc korun dostanou dobrovolníci v Pardubickém kraji. Projekt Make a connection - Připoj se, který vyhlásila Nadace rozvoje občanské společnosti, podporuje dobrovolnické aktivity mladých lidí ve věku od 16 do 24 let. Komise podpořila z 20 přihlášených projektů 9 z celého Pardubického regionu. Martina Řezáčová, vedoucí Otevřeného klubu, který byl regionálním koordinátorem tohoto programu, uvedla, že projekty byly podpořeny od částky 12 a půl tisíce do 50-ti tisíc korun:

"Ty projekty jsou velice různé, jsou hodně zaměřeny na volný čas mládeže a potom na aktivity prospěšné místní komunitě. Například v Chrudimi bude organizován projekt, který se jmenuje Byli jsme tu, jsme a budeme a který je zaměřený na street-live, tedy na aktivity mladých lidí, kteří se zabývají nějakým alternativním způsobem života, jako jsou skaťáci, sprejeři a smyslem tohoto projektu je zlepšit image této skupiny mladých lidí na veřejnosti. Dalším zajímavým projektem jsou například úpravy zahrad, které se nacházejí v okolí některých středních škol v Litomyšli. Dalším zajímavým projektem je například rekonstrukce terasy na hvězdárně Barona Arthura Krause v Pardubicích, atd."

make a connection
autor: KOC
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.